ПрАТ "БІЛОВОДСЬКИЙ КХП"

Код за ЄДРПОУ: 00955851
Юридична адреса: 36014, Полтавська обл., місто Полтава, ПЛОЩА ПАВЛЕНКІВСЬКА, будинок 24
 

Річний звіт за 2011 рік

Опис бізнесу(текстова частина)

Важливі події розвитку (в тому числі злиття, поділ, приєднання, перетворення, виділ) ВАТ "Бiловодський комбiнат хлiбопродуктiв" створене вiдповiдно до спiльного рiшення Регiонального вiддiлення ФДМУ по Сумськiй областi та органiзацiєю орендарiв Бiловодського КХП в 1998 роцi.
В 2011 роцi вiдповiдно до Закону України "Про акцiонернi товариства" змiнено найменування товариства з Вiдкрите акцiонерне товариство "Бiловодський комбiнат хлiбопродуктiв" на Публiчне акцiонерне товариство " Бiловодський комбiнат хлiбопродуктiв " (скорочено ПАТ "Бiловодський КХП"), проведено дематерiалiзацiю випуску акцiй.
Про організаційну структуру емітента, дочірні підприємства, філії, представництва та інші відокремлені структурні підрозділи із зазначенням найменування та місцезнаходження, ролі та перспектив розвитку, зміни в організаційній структурі у відповідності з попереднім звітним періодом Дочiрнiх пiдприємств, фiлiй та представництв емiтент не має, змiн в органiзацiйнiй структурi у вiдповiдностi з попереднiм звiтним перiодом не було та в подальшому не передбачається.
Будь-які пропозиції щодо реорганізації з боку третіх осіб, що мали місце протягом звітного періоду, умови та результати цих пропозицій Будь - якi пропозицiї щодо реорганiзацiї з боку третiх осiб протягом звiтного перiоду не надходили
Опис обраної облікової політики (метод нарахування амортизації, метод оцінки вартості запасів, метод обліку та оцінки вартості фінансових інвестицій тощо) Облiкову полiтику у 2011 роцi Товариство здiйснювало згiдно наказу № 1 вiд 4 сiчня 2010 року "Про облiкову полiтику пiдприємства". На пiдприємствi встановленi слiдуючi методи облiку i принципи оцiнки активiв i зобов'язань: 1. Оцiнка i облiк основних засобiв здiйснюється згiдно з П(С)БУ 7 "Основнi засоби". Одиницею облiку вважається окремий об'єкт основних засобiв i iнших матерiальних активiв. 2. До складу малоцiнних необоротних активiв входять об'єкти вартiстю до 1000 грн. i очiкуємим строком корисного використання бiльше одного року. 3. Амортизацiю об'єктiв основних засобiв нараховують податковим методом. 4. Амортизацiю малоцiнних необоротних активiв нараховують у першому мiсяцi їх використання у розмiрi 100% їх вартостi. 5. Оцiнку i облiк нематерiальних активiв виконують згiдно П(С)БУ 8 "Нематерiальнi активи". 6. Амортизацiю нематерiальних активiв нараховують прямолiнiйним методом. Строк корисного використання один рiк. 7. Фiнансовi iнвестицiї вiдображають у звiтностi згiдно П(С)БУ 12 "Фiнансовi iнвестицiї". 8. Оцiнку i облiк дебiторської заборгованостi проводять згiдно з П(С)БУ 10 "Дебiторська заборгованiсть". Резерв сумнiвних боргiв формують один раз на рiк на дату балансу. Виходячи з платоспроможностi окремих дебiторiв. 9. Товарно-матерiальнi цiнностi оцiнюються i облiковуються згiдно вимог П(С) БУ 9 "Запаси". 10. Готову продукцiю i незакiнчене виробництво облiковувати по фактичнiй виробничiй собiвартостi. 11. Оцiнку вибування сировини, матерiалiв, напiвфабрикатiв, МШП, iнших виробничих запасiв i готової продукцiї проводять по iдентифiкованому методу. 12. Заробiтну плату нараховують згiдно колективного договору. 13. Вiдображення в облiку доходiв здiйснюється згiдно з вимогами П(С)БУ 15 "Доходи". 14. Вiдображення в облiку витрат здiйснюється згiдно з вимогами П(С)БУ 16 "Витрати". 15. Облiк витрат пiдприємства проводиться за допомогою рахункiв класу 9 "Витрати дiяльностi". На протязi року облiкова полiтика не змiнювалась.
Текст аудиторського висновку Аудиторський висновок (звiт )
Аудиторської компанiї "Аверс"
щодо фiнансової звiтностi
Публiчного акцiонерного товариства
"Бiловодський комбiнат хлiбопродуктiв"
за 2011 рiк

м. Суми 09.04. 2012 рiк

Звiт незалежного аудитора складено для користування власникам цiнних паперiв, керiвництву емiтента, акцiонерам, управлiнському персоналу Публiчного акцiонерного товариства "Бiловодський комбiнат хлiбопродуктiв" та iншим користувачам фiнансової звiтностi, також для подання до Державної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку України.

Основнi вiдомостi про учасника фондового ринку - акцiонерне товариство

Публiчне акцiонерне товариство "Бiловодський комбiнат хлiбопродуктiв" (далi - ПАТ "Бiловодський комбiнат хлiбопродуктiв", товариство).
Код за Єдиним державним реєстром пiдприємств та органiзацiй України: 00955851.
Мiсцезнаходження товариства: 42065, Сумська обл.., Роменський район, село Бiловод, вул.. Бiловодська, будинок 2.
Вiдкрите акцiонерне товариство "Бiловодський комбiнат хлiбопродуктiв" зареєстровано Роменською районною державною адмiнiстрацiєю Сумської областi, про що зроблено запис за №170151 вiд 28.05.1998 року, в зв'язку зi змiною мiсцезнаходження Вiдкритого акцiонерного товариства "Бiловодський комбiнат хлiбопродуктiв" було змiнено свiдоцтво про державну реєстрацiю, яке було зареєстроване Роменською районною державною адмiнiстрацiєю Сумської областi, про що зроблено запис за №1 621 107 0014 000102 вiд 23.12.2009 року, наступнi змiни мiсцезнаходження вiдбулись 17.12.2010, про що був зроблений запис в єдиному державному реєстрi № 1 224 107 0019 048568 i видано свiдоцтво А01 № 062653, в зв'язку з приведенням типу акцiонерного товариства у вiдповiднiсть до ЗУ "Про акцiонернi товариства" № 514-VI вiд 17.09.2008 року були внесенi змiни, про що внесений запис за № 16211050020000432 вiд 18.05.2011 року.

Предметом дiяльностi товариства, згiдно статистичних даних є (КВЕД):
63.12.0 Складське господарство
01.11.0 Вирощування зернових та технiчних культур
15.61.0 Виробництво продуктiв борошномельно-круп'яної промисловостi
15.71.0 Виробництво готових кормiв для тварин, що утримуються на фермах
51.17.0 Посередництво в торгiвлi продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами
51.21.0 Оптова торгiвля зерном, насiнням та кормами для тварин
Незалежна аудиторська перевiрка проведена у вiдповiдностi до вимог нормативiв аудиту, що дiють в Українi, якi передбачають, що вона планується i здiйснюється з метою збирання достатньої iнформацiї про те, що звiти товариства не мiстять суттєвих помилок, i складено за ними висновок про його реальний фiнансовий стан. Перевiрка проведена вибiрково на пiдставi пред'явлених документiв з вiдома голова правлiння Загурського Олександра Вiталiйовича, та в присутностi головного бухгалтера Москаленко Алли Леонтiївни.
Аудитором визначений розмiр суттєвостi для аналiзу помилок на рiвнi 1831,6 тис. грн., та суттєвостi статей фiнансових звiтiв на рiвнi 5% вiд валюти балансу станом 31 грудня 2011 року.
Концептуальною основою для пiдготовки фiнансової звiтностi ПАТ "Бiловодський комбiнат хлiбопродуктiв" є Нацiональнi положення (стандарти) бухгалтерського облiку, iншi нормативно-правовi акти щодо ведення бухгалтерського облiку та складання фiнансової звiтностi в Українi, внутрiшнi положення ПАТ "Бiловодський комбiнат хлiбопродуктiв".
Нашим обов'язком є висловлення думки стосовно перевiреної фiнансової звiтностi на пiдставi проведеного аудиту.
Ми провели аудит фiнансової звiтностi ПАТ "Бiловодський комбiнат хлiбопродуктiв", що додається i яка включає баланс товариства станом на 31.12.2011 р., звiт про фiнансовi результати за 12 мiсяцiв 2011 року, звiт про рух грошових коштiв станом на 31.12.2011 р., звiт про власний капiтал станом на 31.12.2011 р. а також примiтки до рiчної фiнансової звiтностi станом на 31.12.2011 р., стислий виклад суттєвих полiтик та пояснювальних примiток проведено у вiдповiдностi Мiжнародних стандартiв контролю якостi, аудиту, огляду, iншого надання впевненостi та супутнiх послуг, прийнятих 18 квiтня 2003 р. Аудиторською палатою України в якостi Нацiональних стандартiв аудиту та "Вимог до аудиторського висновку при розкриттi iнформацiї емiтентами цiнних паперiв (крiм емiтентiв облiгацiй мiсцевої позики) затверджених рiшенням ДКЦПФР № 1360 вiд 29 вересня 2011 р. Застосовуючи метод вибiркової перевiрки та тестування перевiрено показники фiнансової звiтностi, виявленi принципи оцiнки статей балансу товариства, проаналiзована облiкова полiтика Товариства. Бухгалтерський облiк товариства здiйснює вiдповiдно до вимог Закону України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi" № 996 вiд 16.07.1999р., до затверджених стандартiв бухгалтерського облiку, iнших нормативних документiв з питань органiзацiї бухгалтерського облiку. Бухгалтерський облiк в товариствi ведеться автоматизовано у вiдповiдних журналах, вiдомостях та регiстрах з застосуванням Плану рахункiв бухгалтерського облiку активiв, капiталу, зобов`язань i господарських операцiй, затвердженого наказом Мiнфiну України вiд 30.11.1999 року №291. Об`єкти оподатковування, за згодою товариства, не перевiрялися. Перевiрка була спланована i пiдготовлена з достатнiм рiвнем упевненостi в тому, що фiнансова звiтнiсть не має суттєвих помилок. Аудитор використовував принцип вибiркової перевiрки iнформацiї i пiд час перевiрки брав до уваги тiльки суттєвi помилки.


Вiдповiдальнiсть управлiнського персоналу.

Управлiнський персонал Товариства в особi Голови правлiння - Загурського Олександра Вiталiйовича, з правом першого пiдпису i головний бухгалтер в особi Москаленко Алли Леонтiївни, з правом другого пiдпису несе вiдповiдальнiсть за складання i достовiрне подання цiєї фiнансової звiтностi, що надає достовiрну та справедливу iнформацiю вiдповiдно до Мiжнародних стандартiв фiнансової звiтностi та за такий внутрiшнiй контроль, який управлiнський персонал визначає потрiбним для того, щоб забезпечити складання фiнансової звiтностi, що не мiстить суттєвих викривлень унаслiдок шахрайства або помилки, вибiр та застосування облiкової полiтики, а також облiкових оцiнок, якi вiдповiдають обставинам.

Вiдповiдальнiсть аудитора.

Нашою вiдповiдальнiстю є висловлення думки щодо цiєї фiнансової звiтностi на основi результатiв проведеного нами аудиту. у вiдповiдностi до Мiжнародних стандартiв контролю якостi, аудиту, огляду, iншого надання впевненостi та супутнiх послуг, прийнятих Аудиторською палатою України в якостi Нацiональних стандартiв аудиту, з врахуванням норм Цивiльного i Господарського кодексiв України, Законiв України "Про аудиторську дiяльнiсть", "Про цiннi папери та фондовий ринок", "Про державне регулювання ринку цiнних паперiв в Українi" та "Вимог до аудиторського висновку при розкриттi iнформацiї емiтентами цiнних паперiв (крiм емiтентiв облiгацiй мiсцевої позики)" затверджених рiшенням ДКЦПФР № 1360 вiд 29 вересня 2011 р, та у вiдповiдностi до Мiжнародних стандартiв контролю якостi, аудиту, огляду, iншого надання впевненостi та супутнiх послуг:
700 "Формулювання думки та надання звiту щодо фiнансової звiтностi",
705 "Модифiкацiя думки у звiтi незалежного аудитора",
706 "Пояснювальнi параграфи та параграфи з iнших питань у звiтi незалежного аудитора",
710 "Порiвняльна iнформацiя - вiдповiднi показники i порiвняльна фiнансова звiтнiсть"
720 "Вiдповiдальнiсть аудитора щодо iншої iнформацiї в документах, що мiстять перевiрену аудитором фiнансову звiтнiсть",
прийнятих рiшенням Аудиторської Палати України вiд 31.03.2011р. №229I7 в якостi нацiональних стандартiв аудиту, якi вимагають дотримання вiдповiдних етичних принципiв та щоб планування i проведення аудиту було спрямоване на одержання обгрунтованої впевненостi, щодо вiдсутностi у фiнансовiй звiтностi суттєвих помилок та викривлень.
Аудит передбачає виконання аудиторських процедур для отримання аудиторських доказiв щодо сум i розкриттiв у фiнансовiй звiтностi. Вибiр процедур залежить вiд судження аудитора, включаючи оцiнку ризикiв суттєвих викривлень фiнансової звiтностi внаслiдок шахрайства або помилки. Виконуючи оцiнку цих ризикiв, аудитор розглядає заходи внутрiшнього контролю, що стосуються складання та достовiрного подання суб'єктом господарювання фiнансової звiтностi, з метою розробки аудиторських процедур, якi вiдповiдають обставинам, а не з метою висловлення думки щодо ефективностi внутрiшнього контролю суб'єкта господарювання. Аудит включає також оцiнку вiдповiдностi використаних облiкових полiтик, прийнятнiсть облiкових оцiнок, виконаних управлiнським персоналом, та оцiнку загального подання фiнансової звiтностi.
Ми вважаємо, що отримали достатнi та прийнятнi аудиторськi докази для висловлення нашої думки.


Думка аудитора


При перевiрцi достовiрностi та повноти фiнансової звiтностi Публiчного акцiонерного товариства "Бiловодський комбiнат хлiбопродуктiв" станом на 31.12.2011 р., а саме: балансу товариства станом на 31.12.2011 р., звiту про фiнансовi результати за 12 мiсяцiв 2011 року, звiту про рух грошових коштiв станом на 31.12.2011 р.,звiту про власний капiтал станом на 31.12.2011 р. а також примiток до рiчної фiнансової звiтностi станом на 31.12.2011 р., згiдно Закону України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi" вiд 16.07.1999 р. № 996-XIV зi змiнами та доповненнями, встановлено вiдсутнiсть розбiжностей мiж даними первинних документiв, аналiтичного облiку та статтями рiчного балансу i показниками фiнансової звiтностi. Поточнi данi бухгалтерського облiку вiдповiдають даним балансу Публiчного акцiонерного товариства "Бiловодський комбiнат хлiбопродуктiв" станом на 31.12.2011 р.
У звiтному перiодi iнвентаризацiя основних засобiв та iнших необоротних матерiальних активiв проводилась Товариством згiдно з наказом № 233 вiд 22 грудня 2011 року "Про проведення iнвентаризацiї"
Iнвентаризацiйною комiсiєю розбiжностей мiж даними бухгалтерського облiку та фактичною наявнiстю об'єктiв основних засобiв та iнших необоротних матерiальних активiв не виявлено.
На думку аудитора, данi фiнансової звiтностi Товариства вiдповiдають даним реєстрiв аналiтичного та синтетичного облiку основних засобiв Товариства та первинним документам, наданим на розгляд аудитору, склад основних засобiв, достовiрнiсть i повнота їх оцiнки, а також ступiнь розкриття iнформацiї вiдповiдають вимогам П(С)БО 7 та Положенню про бухгалтерський облiк Товариства.
Аудитор не спостерiгав за iнвентаризацiєю наявних запасiв та основних фондiв станом на 1 грудня 2011 року, оскiльки ця дата передувала призначенню аудитором Товариства. Через характер облiкових запасiв Товариства аудитор не мав змоги пiдтвердити кiлькiсть запасiв за допомогою iнших аудиторських процедур.
На думку аудитора, за винятком наведеного в попередньому абзацi, а також впливу корегувань, що могли б бути потрiбними, якщо б аудитор був в змозi пiдтвердити кiлькiсть запасiв та основних фондiв, фiнансовi звiти у всiх суттєвих аспектах справедливо та достовiрно вiдображають фiнансовий стан ПАТ "Бiловодський комбiнат хлiбопродуктiв" станом на 31.12.2011 р., а також результат його дiяльностi, згiдно з вимогами чинного законодавства України, Нацiональних стандартiв (положень) бухгалтерського облiку та обраної облiкової полiтики. Звiтнiсть складена у вiдповiдностi до П(С)БО України на основi дiйсних даних бухгалтерського облiку.

Аудиторська перевiрка облiкової полiтики

Аудиторська перевiрка проведена вiдповiдно до загальноприйнятих аудиторських стандартiв i Законiв України вибiрковим способом iз застосуванням методiв документальної i нормативної перевiрки цифрового матерiалу, який покладено в основу звiтностi з метою збору iнформацiї про те, що звiтнiсть не мiстить в собi помилок. Форма ведення бухгалтерського облiку на товариствi журнально-ордерна. Бухгалтерський облiк товариства вiдповiдає вимогам Закону України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi" вiд 16.07.1999 р. № 996-XIV, вимогам затверджених стандартiв та вимог iнших нормативних документiв з питань органiзацiї бухгалтерського облiку. Фiнансова звiтнiсть товариства складалась своєчасно. Облiкова полiтика товариства за перiод, що перевiрявся, була незмiнна. Облiкову полiтику у 2010 роцi Товариство здiйснювало згiдно наказу № 1 вiд 4 сiчня 2010 року "Про облiкову полiтику пiдприємства".

На пiдприємствi встановленi слiдуючi методи облiку i принципи оцiнки активiв i зобов'язань:
1. Оцiнка i облiк основних засобiв здiйснюється згiдно з П(С)БУ 7 "Основнi засоби". Одиницею облiку вважається окремий об'єкт основних засобiв i iнших матерiальних активiв.
2. До складу малоцiнних необоротних активiв входять об'єкти вартiстю до 1000 грн. i очiкуємим строком корисного використання бiльше одного року.
3. Амортизацiю об'єктiв основних засобiв нараховують податковим методом.
4. Амортизацiю малоцiнних необоротних активiв нараховують у першому мiсяцi їх використання у розмiрi 100% їх вартостi.
5. Оцiнку i облiк нематерiальних активiв виконують згiдно П(С)БУ 8 "Нематерiальнi активи".
6. Амортизацiю нематерiальних активiв нараховують прямолiнiйним методом. Строк корисного використання один рiк.
7. Фiнансовi iнвестицiї вiдображають у звiтностi згiдно П(С)БУ 12 "Фiнансовi iнвестицiї".
8. Оцiнку i облiк дебiторської заборгованостi проводять згiдно з П(С)БУ 10 "Дебiторська заборгованiсть". Резерв сумнiвних боргiв формують один раз на рiк на дату балансу. Виходячи з платоспроможностi окремих дебiторiв.
9. Товарно-матерiальнi цiнностi оцiнюються i облiковуються згiдно вимог П(С) БУ 9 "Запаси".
10. Готову продукцiю i незакiнчене виробництво облiковувати по фактичнiй виробничiй собiвартостi.
11. Оцiнку вибування сировини, матерiалiв, напiвфабрикатiв, МШП, iнших виробничих запасiв i готової продукцiї проводять по iдентифiкованому методу.
12. Заробiтну плату нараховують згiдно колективного договору.
13. Вiдображення в облiку доходiв здiйснюється згiдно з вимогами П(С)БУ 15 "Доходи".
14. Вiдображення в облiку витрат здiйснюється згiдно з вимогами П(С)БУ 16 "Витрати".
15. Облiк витрат пiдприємства проводиться за допомогою рахункiв класу 9 "Витрати дiяльностi".
На протязi року облiкова полiтика не змiнювалась

Правильнiсть, класифiкацiя та оцiнка активiв у бухгалтерському облiку товариства вiдповiдає вимогам Закону України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi вiд 16.07.1999 р. № 996-XIV, вимогам затверджених стандартiв та вимог iнших нормативних документiв з питань органiзацiї бухгалтерського облiку.

Стан бухгалтерського облiку на пiдприємствi

Товариство веде бухгалтерський облiк господарських операцiй щодо майна i результатiв своєї дiяльностi в натуральних одиницях i в узагальненому грошовому виразi шляхом безперервного документального i взаємопов'язаного їх вiдображення.
Бухгалтерський облiк господарських операцiй здiйснюється методом подвiйного запису згiдно з Планом рахункiв бухгалтерського облiку у вiдповiдних журналах-ордерах та аналiтичних вiдомостях: Облiк повнiстю автоматизований.
При перевiрцi було встановлено, що фiнансова звiтнiсть Товариства за 2010 рiк складена на пiдставi облiкових регiстрiв, данi в яких вiдображенi на пiдставi первинних документiв. Стан наявних первинних документiв, журналiв-ордерiв, аналiтичних вiдомостей та iнших регiстрiв облiку задовiльний.
Статистична, фiнансова та податкова звiтнiсть складається та подається до вiдповiдних державних органiв своєчасно.
Положення про бухгалтерський облiк операцiй Товариства (далi - Положення), затверджено наказом вiд 04.01.2010 за №1
На основi проведених аудиторами тестiв можна зазначити, що бухгалтерський та податковий облiк в цiлому ведеться Товариством вiдповiдно до вимог Закону України "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть в Українi" вiд 16.07.99 р. № 996-ХIУ(далi - Закон № 996), затверджених Положень (стандартiв) бухгалтерського облiку та iнших нормативних документiв з питань органiзацiї бухгалтерського облiку та оподаткування, Положення про бухгалтерський облiк операцiй Товариства.


Аудит нематерiальних активiв

У результатi проведеної перевiрки аудиторами встановлено, що нематерiальнi активи облiковуються в сумi 47,0 тис. грн., сума накопиченого зносу на нематерiальнi активи - 40,0 тис.грн. На думку аудитора, склад нематерiальних активiв, достовiрнiсть i повнота їх оцiнки, а також ступiнь розкриття iнформацiї вiдповiдають вимогам Положення про бухгалтерський облiк Товариства.

Аудит основних засобiв

Облiк основних засобiв Товариства ведеться вiдповiдно до Положення (стандарту) бухгалтерського облiку 7 "Основнi засоби", затвердженого наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 27.04.2000 р. № 92 (далi - П(С)БО №7), та Положення про бухгалтерський облiк Товариства.


Данi щодо вартостi основних засобiв Товариства (грн.)

Рахунок Сальдо по Д-ту
на 01.01.2011 р. (первiсна вартiсть)
грн. Сальдо по Д-ту
на 31.12.2011 (первiсна вартiсть)
грн.
Номер Назва
10 Основнi засоби 32142111 34508455
101 Земельнi дiлянки
103 Будинки та споруди 24772948 25655391
1041 Машини та обладнання 206539 204814
1042 Силовi машини 361260 860773
1043 Робочi машини та обладнання 4677062 5542505
105 Автотранспорт 783979 863552
1051 Iншi транспортнi засоби 258140 280714
1061 Виробничий iнвентар 719 468
1062 Вимiрювальнi прилади 549142 568756
1063 Господарський iнвентар 194237 182962
1064 Лабораторне обладнання 338085 348520
109 Iншi основнi засоби
11 Iншi необоротнi матерiальнi активи 2075 3705
112 Малоцiннi необоротнi матерiальнi активи 2075 3705
117 Iншi необоротнi матерiальнi активи

Сума накопиченої амортизацiї основних засобiв станом на 31.12.2011 року становить 20567 тис.грн., залишкова вартiсть 13941 тис.грн. Накопичена амортизацiя складає 60 % первiсної вартостi основних засобiв.
Основнi засоби вiдображенi в облiку за фактичними витратами їх придбання, доставки, встановлення. Витрати на ремонт основних засобiв списуються на витрати перiоду. Встановлено межу суттєвостi для оприбуткування активiв на рiвнi 1000 грн., цiнностi нижче даної межi не включаються до складу активiв, а списуються на витрати виробництва. Лiквiдацiйна вартiсть активiв ОФ не розраховується, а для нарахування амортизацiї приймається нульове значення. Переоцiнка основних засобiв та нематерiальних активiв проводиться один раз на рiк за станом на 31 грудня в разi необхiдностi. Згiдно з наданими на розгляд аудиторiв документами та Положенням про облiкову полiтику Товариства, нарахування амортизацiї по групi "Iншi необоротнi матерiальнi активи" проводиться в першому мiсяцi використання об'єкта у розмiрi 100% його вартостi.
Аудитор зазначає про незмiннiсть визначеного методу протягом звiтного перiоду.
Вартiсть незавершеного будiвництва на кiнець звiтного перiоду - 25 тис.грн.
На думку аудитора, данi фiнансової звiтностi Товариства вiдповiдають даним реєстрiв аналiтичного та синтетичного облiку основних засобiв Товариства та первинним документам, наданим на розгляд аудитору.
На думку аудитора, склад основних засобiв, достовiрнiсть i повнота їх оцiнки, а також ступiнь розкриття iнформацiї вiдповiдають вимогам П(С)БО 7 та Положенню про бухгалтерський облiк Товариства.

Аудит фiнансових iнвестицiй


Довгостроковi фiнансовi вкладення облiковуються на рахунку 14 та 58 згiдно з П(С)БО 12 "Фiнансовi iнвестицiї". На 31.12.2011 р. залишок коштiв на цьому рахунку становив 24 тис. грн. На думку аудитора, склад iнвестицiй, достовiрнiсть i повнота їх оцiнки, а також ступiнь розкриття iнформацiї вiдповiдають вимогам П(С)БО 12 та Положенню про бухгалтерський облiк Товариства.

Аудит бухгалтерського облiку виробничих запасiв, сировини, матерiалiв, палива та правильнiсть їх списання

Облiк запасiв Товариство здiйснює у вiдповiдностi з Положенням (стандартом) бухгалтерського облiку 9 "Запаси" (далi - П(С)БО №9). Для цiлей бухгалтерського облiку Товариства запаси включають: основнi i допомiжнi матерiали, малоцiннi та швидкозношуванi предмети та iншi матерiальнi цiнностi. Одиницею бухгалтерського облiку запасiв є їх найменування або однорiдна група. Придбанi (отриманi) або виробленi запаси зараховуються на баланс Товариства за первiсною вартiстю. Первiсна вартiсть запасiв визначається згiдно з П(С)БО №9.
Станом на 31.12.2011 р. запаси, розрахованi вiдповiдно до вимог нацiональних стандартiв. Виробничi запаси у формi сировини та матерiалiв для виробничого процесу на кiнець року становлять суму 1065 тис. грн. враховуються в балансi за первiсною вартiстю. Розшифровка таких запасiв наведена в Примiтках до звiтностi. В облiку списання виробничих запасiв i готової продукцiї використовується iдентифiкований метод.

Балансова (облiкова) вартiсть запасiв у розрiзi окремих класифiкацiйних груп:
Група На кiнець року, тис.грн.
1) Виробничi запаси: 1065
- сировина й матерiали; 551,4
- купiвельнi напiвфабрикати та комплектуючi вироби;
- паливо; 85,7
- тара i тарнi матерiали; 81,8
- будiвельнi матерiали;
- запаснi частини; 189,1
- матерiали сiльськогосподарського призначення;
- малоцiннi та швидкозношуванi предмети. 156,3
2) Тварини на вирощуваннi та вiдгодiвлi 20
3) Незавершене виробництво
4) Готова продукцiя 45
5) Товари 5028

Обсяг розкриття iнформацiї вiдповiдає вимогам П(С)БО №9.


Аудит дебiторської заборгованостi

Оцiнка дебiторської заборгованостi товариства ведеться вiдповiдно П(С)БО № 10 "Дебiторська заборгованiсть ". Дебiторська заборгованiсть за товари, роботи, послуги вiдображена в Балансi станом на 31.12.2011 р. за первiсною та чистою вартiстю реалiзацiї в однаковiй сумi 8580 тис. грн., яка вiдповiдає даним аналiтичного облiку по рахунках дебiторiв. Дебiторська заборгованiсть за товари, роботи, послуги збiльшилась на 1532 тис.грн.

Дебiторська заборгованiсть за товари, роботи, послуги та iнша поточна дебiторська заборгованiсть:

Класифiкацiя На 01.01.2011, тис. грн. На 31.12.2011, тис. грн.
До12 мiсяцiв 3414,8 5963
Вiд 9 мiсяцiв до 18 мiсяцiв 3633,2 2890
Вiд 18 мiсяцiв до 36 мiсяцiв 6975 7165
Всього 14023 16018

Резерв сумнiвних боргiв в звiтному перiодi не нараховувався. Аудитор вважає, що такий резерв слiд нараховувати, оскiльки в облiку налiчуються значнi суми боргiв без руху на протязi кiлькох мiсяцiв. В Балансi також вiдображена дебiторська заборгованiсть за рахунками з бюджетом в сумi 72 тис. грн., за виданими авансами в сумi 20 тис.грн., що пiдтверджується облiковими даними. Даннi у фiнансових звiтах про дебiторську заборгованiсть товариства вiдповiдають даним бухгалтерського облiку за 12 мiсяцiв 2011 року.


Аудит грошових коштiв

Грошовi кошти та їх еквiвалент облiковуються вiдповiдно до дiючого законодавства на пiдставi оформлених документiв та включають готiвку в касi i кошти на поточних рахунках в банках в нацiональнiй валютi в сумi 355 тис. грн. i вiдповiдає даним синтетичного та аналiтичного облiку та порядку перерахунку iноземної валюти у валюту України. Наявнiсть грошових коштiв пiдтверджуються розрахунковими документами, виписками банку.

Аудит власного капiталу
Згiдно Мiжнародного стандарту аудиту 120 "Концептуальна основа МСА" та 800 "Аудиторський висновок при виконаннi завдань по аудиту спецiального призначення" аудитор пiдтверджує правильнiсть розкриття iнформацiї щодо власного капiталу пiдприємства згiдно нацiональних положень (стандартiв) бухгалтерського облiку, а саме:
- власний капiтал згiдно з П(С)БО 5 "Звiт про власний капiтал".
Розмiр власного капiталу товариства станом на 31.12.2011 р. становить 22524 тис. грн., в тому числi:
" Статутний капiтал - 3043 тис. грн. Товариством визначено статутний фонд у розмiрi 3043 тис.грн., привiлейованих акцiй немає. Фактично на 31.12.2011 р. статутний фонд сплачений на 100 %. Статутний капiтал Товариства сплачено повнiстю Строки сплати акцiонерами Товариства статутного фонду Товариства не порушено.
Розмiр та структура власного капiталу вiдображенi у фiнансовiй звiтностi Товариства станом на 31.12.2011р. достовiрно. На думку аудитора iнформацiя про статутний капiтал Товариства в балансi розкрита на основi даних бухгалтерського облiку у вiдповiдностi з прийнятою облiковою полiтикою та нацiональними Положеннями (стандартами) бухгалтерського облiку, прийнятими в Українi.
07 грудня 2010 року позачерговими загальними зборами акцiонерiв було прийнято рiшення: перевести випуск простих iменних акцiй вiдкритого акцiонерного товариства "Бiловодський комбiнат хлiбопродуктiв", випущених у документарнiй формi в бездокументарну форму iснування.
В зв'язку зi змiною форми iснування простих iменних акцiй з документарної на без документарну Сумським територiальним управлiнням ДКЦПФР було видано свiдоцтво про реєстрацiю випуску акцiй, яке внесено до Державного реєстру випуску цiнних паперiв 23 грудня 2010 року за № 23.12.2010 року. Свiдоцтво про реєстрацiю випуску акцiй вiд 09.04.1999 року , реєстрацiйний № 68I18I1I99, видане Сумським територiальним управлiнням ДКЦПФР, анулюється.
" Iнший додатковий капiтал - 10304 тис. грн.
Iнший додатковий капiтал Товариства був створений за рахунок iндексацiї основних засобiв та дооцiнок, проведених в попереднiх перiодах.
" Резервний капiтал - 0 тис. грн.
Резервний капiтал не створений, хоча згiдно з п. 7.3.1 Статуту Товариство формує резервний фонд шляхом щорiчних вiдрахувань в розмiрi 5 вiдсоткiв суми чистого прибутку до досягнення розмiру 25 вiдсоткiв статутного фонду.
4. Нерозподiлений прибуток - 9177 тис. грн.
В 2011 роцi Нерозподiлений прибуток Товариства зменшився на 184 тис. грн. в результатi збиткової дiяльностi.
" 5. Неоплачений капiтал - 0 тис. грн.
Загалом сума власного капiталу Пiдприємства в порiвняннi з минулим роком (22708 тис. грн.) зменшилась i на 31.12.2011 р. склала 22524 тис. грн..
Змiни в статтях капiталу вiдображенi в Звiтi про власний капiтал (форма №4) i вiдповiдають записам на рахунках облiку та методологiї складання звiтностi.
За винятком обмежень, iнформацiя про власний капiтал на мою думку вiдображена в вiдповiдностi з положеннями ( стандарту) бухгалтерського облiку № 5 " Звiт про власний капiтал".
Аудитор зазначає, що розмiр та структура власного капiталу вiдображенi у фiнансовiй звiтностi Товариства станом на 31.12.2011 р. достовiрно.


Аудит зобов'язання

Аудиторами дослiджено, що визнання, облiк та оцiнка зобов'язань Товариства в усiх суттєвих аспектах вiдповiдають вимогам Положення (стандарту) бухгалтерського облiку 11 "Зобов'язання", затвердженого наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 31.01.2000 року № 20. Зобов'язання товариства станом на 31.12.2011 р. облiковуються в сумi 14108 тис. грн.
"Кредиторська заборгованiсть" балансу:
Вид зобов'язання На кiнець звiтного перiоду, тис. грн.
Кредиторська заборгованiсть за товари, роботи, послуги 7165
З позабюджетних платежiв -
З бюджетом 183
Зi страхування 113
З оплати працi 249
З учасниками 145
Iншi поточнi 262

Розкриття iнформацiї у примiтках до фiнансових звiтiв про зобов'язання товариства вiдповiдає даним бухгалтерського облiку за 12 мiсяцiв 2011 року.

Аудит доходу

Аудиторами дослiджено, що визнання, облiк та оцiнка доходу Товариства в усiх суттєвих аспектах вiдповiдають вимогам Положення (стандарту) бухгалтерського облiку № 15 "Доходи".
Вiдображення доходiв в бухгалтерському облiку Товариства здiйснюється на пiдставi таких первинних документiв: актiв виконаних робiт (послуг), виписок банку, розрахункових вiдомостей та iнших первинних документiв, передбачених статтею 9 Закону "Про бухгалтерський облiк та фiнансову звiтнiсть № 996.
За результатами аудиторської перевiрки встановлено, що данi, вiдображенi в журналах-ордерах та оборотно-сальдових вiдомостях, наданих аудиторам стосовно доходiв Товариства за 2011 рiк вiдповiдають первинним документам
Достовiрнiсть даних про доход вiдповiдно до податкового облiку, що регулюються Законом України "Про оподаткування прибутку пiдприємств " вiд 22.05.1997 р. № 283I97-ВР, вiдповiдають даним фiнансових звiтiв. Правильнiсть визначення балансового та оподаткованого прибутку вiдповiдає чинного законодавства України. За даними бухгалтерського балансу товариства станом на 31.12.2011 р. валюта балансу складає 36632 тис. грн., в тому числi:
Роздiл I Актив - 13997 тис. грн. Пасив - 22524 тис. грн.
Роздiл II Актив - 22623 тис. грн. Пасив - 0 тис. грн.
Роздiл III Актив - 12 тис. грн. Пасив - 0 тис. грн.
Роздiл IV Актив - 0 тис. грн. Пасив - 14108 тис. грн.
Роздiл V Актив - 0 тис. грн. Пасив - 0 тис. грн.

За результатами аудиторської перевiрки встановлено, що данi, вiдображенi в журналах-ордерах та оборотно-сальдових вiдомостях, наданих аудиторам стосовно доходiв Товариства за 2011 рiк вiдповiдають первинним документам

Доходи вiд реалiзацiї товарiв (робiт, послуг)

Бухгалтерський облiк доходiв вiд реалiзацiї товарiв (робiт, послуг) здiйснюється Товариством в залежностi вiд видiв нарахованих доходiв на окремих субрахунках рахунку 70 "Доходи вiд реалiзацiї" в цiлому у вiдповiдностi з Положенням (стандартом) бухгалтерського облiку 15 "Доходи", затвердженим наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 29.11.1999 року № 290 (далi - П(С)БО 15).
Згiдно з даними бухгалтерського облiку та звiтностi величина доходу (виручки) вiд реалiзацiї продукцiї (товарiв, робiт, послуг) Товариства за 2011 рiк склала 44227 тис.грн. Вказанi доходи вiдображались на пiдставi первинних документiв. Вiдхилень мiж даними первинних документiв, бухгалтерського облiку та фiнансових звiтiв аудиторами не встановлено.

Аудит витрат
На думку аудиторiв, облiк витрат Товариства ведеться вiдповiдно норм Положення (стандарту) бухгалтерського облiку 16 "Витрати", затвердженого наказом Мiнiстерства фiнансiв України вiд 31.12.99р. №318(далi - П(С)БО 16), та Положення про бухгалтерський облiк операцiй Товариства. Вiдображення витрат Товариством за 12 мiсяцiв 2011 року здiйснювалось на вiдповiдних рахунках облiку витрат згiдно з Планом рахункiв бухгалтерського облiку та Iнструкцiї № 291 з використанням 8-го класу рахункiв.
Бухгалтерський облiк витрат Товариства здiйснюється на пiдставi таких первинних документiв: актiв виконаних робiт (послуг), накладних, iнших первинних та розрахункових документiв.
Регiстрами бухгалтерського облiку витрат Товариства є журнали-ордери, вiдомостi облiку по окремих субрахунках витрат.
За результатами аудиторської перевiрки встановлено, що в основному данi, вiдображенi в журналах-ордерах та оборотно-сальдових вiдомостях, наданих аудиторам, стосовно витрат Товариства за 2011 рiк вiдповiдають первинним документам та даним фiнансової звiтностi.
Структура витрат Товариства за 12 мiсяцiв 2011 року
(тис. грн.)
№ пIп Назва складових Номер рахунку Сума
1 Загальновиробничi витрати 91 2586
2 Адмiнiстративнi витрати дiяльностi 92 3071
3 Витрати на збут 93 179
4 Iншi витрати операцiйної дiяльностi 94 1293
5 Фiнансовi витрати 95 15
6 Iншi витрати 97 36

Аудит обсягiв чистого прибутку.

Розкриття iнформацiї у примiтках до фiнансових звiтiв про чистий прибуток (збитки) ПАТ "Бiловодський комбiнат хлiбопродуктiв" вiдповiдає даним бухгалтерського облiку за 12 мiсяцiв 2011 року. Загальними зборами акцiонерiв 28 квiтня 2011 року було затверджено рiчний звiт та баланс ПАТ "Бiловодський комбiнат хлiбопродуктiв", та було прийнято рiшення в зв'язку з наявнiстю збиткiв у звiтному роцi розподiл прибуткiв за 2010 рiк не здiйснювати, перекрити отриманий збиток в 2010 роцi за рахунок нерозподiленого прибутку минулих рокiв.

Iнформацiя про дiї, якi вiдбулися протягом 2011 року та можуть вплинути на фiнансово-господарський стан товариства та призвести до значної змiни вартостi його цiнних паперiв, визначених ч. 1 ст. 41 Закону України "Про цiннi папери та фондовий ринок".

Перевiрка iнформацiї ПАТ "Бiловодський комбiнат хлiбопродуктiв" про дiї, якi вiдбулися протягом звiтного року та можуть вплинути на фiнансово-господарських стан емiтента та призвести до значної змiни вартостi його цiнних паперiв, встановлених ч.1 ст. 41 Закону України "Про цiннi папери та фондовий ринок ", встановила наступнi подiї:

Вид iнформацiї Дата виникнення подiї Дата оприлюднення Повiдомлення у стрiчцi новин Дата публiкацiї та назва офiцiйного друкованого видання
1 2 3 4
Вiдомостi про змiну власникiв акцiй, яким належить 10 i бiльше вiдсоткiв голосуючих акцiй 30.03.2011 01.04.2011 Вiдомостi ДКЦПФР №_62 вiд 04.04. 2011

31.03.2011 р. товариством було отримано повiдомлення про змiну власникiв акцiй, яким належить 10 i бiльше вiдсоткiв голосуючих акцiй:
- пакет власника акцiй - фiзичної особи зменшився до 0 акцiй;
- пакет власника акцiй - фiзичної особи зменшився до 0 акцiй;
- пакет власника акцiй - юридичної особи ТОВ "IД-Iнвест" (код за ЄДРПОУ 34229272, адреса: 49070, м. Днiпропетровськ, вул.Абхазська, 4 кв. 65) зменшився до 0 акцiй;
- пакет власника акцiй - юридичної особи ТОВ "IВ-Iнвест" (код за ЄДРПОУ 34229398, адреса: 49070, м. Днiпропетровськ, вул.Абхазська, 4 кв. 65) зменшився до 0 акцiй;
- пакет власника акцiй - юридичної особи компанiя FLORANSPONT ENTERPRISES LIMITEDIФЛОРАНСПОНТ ЕНТЕРПРАЙЗIС ЛIМIТЕД (код 165753, адреса: Анексартiсiас енд Кiрiаку матсi, 3 РУСОС ЛIМАСОЛ ТАУЕР, п.с. 3040, Лiмасол, Кiпр) становить 11091783 акцiй, що складає 91,1173% вiд розмiру статутного капiталу.
Вид iнформацiї Дата виникнення подiї Дата оприлюднення Повiдомлення у стрiчцi новин Дата публiкацiї та назва офiцiйного друкованого видання Дата та номер подачи особливої iнформацiї до комiсiї
1 2 3 4 5
Вiдомостi про змiну складу посадових осiб емiтента 28.04.2011 29.04.2011 Вiдомостi ДКЦПФР №82 вiд 05.05.2011 року вх. № 695 вiд 06.05.2011 року



Згiдно з рiшенням Загальних зборiв акцiонерiв (Протокол №1 вiд 28.04.2011 року) ВАТ "Бiловодський КХП" вiдбулися наступнi змiни складу посадових осiб емiтента:
Звiльнено: Голову Наглядової ради Iваницького Вячеслава Маркусовича, паспорт МЕ 570318, виданий Роменським МРВ УМВС України в Сумськiй областi 08.11.2004 року. Часткою в статутному капiталi емiтента не володiє . Непогашеної судимостi за корисливi та посадовi злочини не має. Перебував на посадi з 25.03.1999 р. по 28.04.2011 р.
Звiльнено: Члена Наглядової ради Саєнка Олександра Iвановича, паспорт МА 183805, виданий Роменським МРВ УМВС України в Сумськiй областi 13.09.1996 року. Часткою в статутному капiталi емiтента не володiє. Непогашеної судимостi за корисливi та посадовi злочини не має. . Перебував на посадi з 16.05.2001 р. по 28.04.2011 р.
Звiльнено:Члена Наглядової ради Козюренка Володимира Олександровича, паспорт МА 960328, виданий
Роменським МРВ УМВС України в Сумськiй областi 30.11.2001 року. Часткою в статутному капiталi емiтента не володiє.Непогашеної судимостi за корисливi та посадовi злочини не має.Перебував на посадi з 08.04.2005 р.по 28.04.2011р.
Звiльнено:Члена Наглядової ради Дзигала Олександра Анатолiйовича, паспорт МА 146110, виданий Роменським МРВ УМВС України в Сумськiй областi 17.07.1996 року. Володiє часткою в статутному капiталi 0,0001%. Непогашеної судимостi за корисливi та посадовi злочини не має. . Перебував на посадi з 22.06.2010 р. по 28.04.2011 р.
Звiльнено: Члена Наглядової ради Данiк Антонiну Анатолiївну, паспорт МА 565147, виданий Роменським МРВ УМВС України в Сумськiй областi 10.11.1998 року. Володiє часткою в статутному капiталi 0,008%. Непогашеної судимостi за корисливi та посадовi злочини не має.Перебувала на посадi з 22.06.2010р по 28.04.2011р.
Обрано: Голову Наглядової ради Костенка Олександра Миколайовича,паспорт МО 379899,виданий Ново каховським МВ УМВС України в Херсонськiй областi 18.08.1997р. Часткою в статутному капiталi емiтента не володiє. Непогашеної судимостi за корисливi та посадовi злочини не має. Працює директором ТОВ " Українськi Аграрнi Iнвестицiї".
Обрано: Члена Наглядової ради Томсон Пiтер Мiтчел, тимчасова посвiдка на постiйне проживання КВ 12211I57410 , видана вiддiлом ГIРФО ГУ МВС України в Київськiй областi 07.10.2008 р. Часткою в статутному капiталi емiтента не володiє. Непогашеної судимостi за корисливi та посадовi злочини не має. Працює заступником директора ТОВ "Українськi Аграрнi Iнвестицiї".
Обрано: Члена Наглядової ради Скакун Людмилу Iванiвну ,паспорт МА 294373, виданий Роменським МРВ УМВС України в Сумськiй областi 05.06.1997р. Часткою в статутному капiталi емiтента не володiє. Непогашеної судимостi за корисливi та посадовi злочини не має. Працює директором ТОВ "Калина".
Звiльнено:Голову Ревiзiйної комiсiї Бiлик Валентину Давидiвну, паспорт МА 426969, виданий Роменським МРВ УМВС України в Сумськiй областi 17.02.1998 року. Володiє часткою в статутному капiталi 0,02%. Непогашеної судимостi за корисливi та посадовi злочини не має.Перебувала на посадi з 23.04.2004 р.по 28.04.2011р
Звiльнено:Члена Ревiзiйної комiсiї Кiбець Свiтлану Володимирiвну, паспорт МА 483596, виданий Роменським МРВ УМВС України в Сумськiй областi 22.05.1998 року. Володiє часткою в статутному капiталi 0,001%. Непогашеної судимостi за корисливi та посадовi злочини не має.Перебувала на посадi з 25.03.1999р по 28.04.2011р.
Звiльнено : Члена Ревiзiйної комiсiї Назаренко Галину Iванiвну, паспорт МА 512403, виданий Роменським МРВ УМВС України в Сумськiй областi 21.07.1998 року. Володiє часткою в статутному капiталi0,001%. Непогашеної судимостi за корисливi та посадовi злочини не має. Перебувала на посадi з 19.04.2007 р по 28.04.2011р.
Обрано: Голову Ревiзiйної комiсiї Хекер Йоханнес ,паспорт C4X7V72CV ( Нiмеччина) Непогашеної судимостi за корисливi та посадовi злочини не має. Часткою в статутному капiталi емiтента не володiє.Працює в ЗАТ "РЕНЕСАНС КАПIТАЛ", вiце-президент.
Обрано: Члена Ревiзiйної комiсiї Вiктор Олену Володимирiвну , паспорт МЕ 774032, виданий Дарницьким РУ ГУ МВС України в мiстi Києвi 27.05.2007 р. . Часткою в статутному капiталi емiтента не володiє. Непогашеної судимостi за корисливi та посадовi злочини не має. Працює заступником директора з фiнансових питань ТОВ "Українськi Аграрнi Iнвестицiї".
Обрано: Члена ревiзiйної комiсiї Хижого Василя Володимировича , паспорт МЕ 183609 , виданий Оболонським РУ ГУ МВС України в м. Києвi 17.10.2002 р. Часткою в статутному капiталi емiтента не володiє. Непогашеної судимостi за корисливi та посадовi злочини не має. Працює казначеєм ТОВ "Українськi Аграрнi Iнвестицiї"..
Вид iнформацiї Дата виникнення подiї Дата оприлюднення Повiдомлення у стрiчцi новин Дата публiкацiї та назва офiцiйного друкованого видання
1 2 3 4
Вiдомостi про змiну власникiв акцiй, яким належить 10 i бiльше вiдсоткiв голосуючих акцiй 18.05.2011 19.05.2011 Вiдомостi ДКЦПФР №_93_ вiд 23.05. 2011

18.05.2011р. товариством було отримано повiдомлення про змiну власникiв акцiй, яким належить 10 i бiльше вiдсоткiв голосуючих акцiй:
- пакет власника акцiй-юридичної особи компанiя FLORANSPONT ENTERPRISES LIMITEDIФЛОРАНСПОНТ ЕНТЕРПРАЙЗIЗ ЛIМIТЕД,код 165753(мiсцезнаходження: Кiпр.Лiмпссол.Кирякоу мацi.3.РУССОС ЛIМАСОЛ ТОВЕР,6-й поверх,квартираIофiс6А.пIа3040) зменшився до 0 акцiй;
- пакет власника акцiй - юридичної особи ФЕСТМЕД МЕНЕДЖМЕНТ ЛIМIТЕД, код:021000021 (мiсцезнаходження:пIа 1066,Кiпр.Нiкосiя.Темiстоклi Дервi.12 Пале Д"Iвуар. 1-й поверх) становить 11091783 шт.акцiй,що становить 91,12% статутного капiталу.
Вид iнформацiї Дата виникнення подiї Дата оприлюднення Повiдомлення у стрiчцi новин Дата публiкацiї та назва офiцiйного друкованого видання Дата та номер подачи особливої iнформацiї до комiсiї
1 2 3 4 5
Вiдомостi про змiну складу посадових осiб емiтента 01.06.2011 02.06.2011 Вiдомостi ДКЦПФР №103 вiд 06.06.2011 Вх..№ 978 вiд 08.06.2011 року

Згiдно з рiшенням наглядової ради ПАТ "Бiловодський комбiнат хлiбопродуктiв" (протокол №2 вiд 01.06.2011 р) вiдкликано з 01.06.2011 року наступних посадових осiб Товариства:
- Голову правлiння - Загурського Олександра Вiталiйовича(паспорт серiя МВ 416439,виданий Роменським МВУМВС України в Сумськiй областi 16.06.2009р)який володiє часткою в статутному капiталi - 0.0566%. Непогашеної судимостi за корисливi та посадовi злочини не має. На посадi перебував з 01.04.2008 р.
- Першого заступника голови правлiння - Гуськова Олександра Вiкторовича (паспорт серiя МА 402569 виданий Роменським МРВУМВС України в Сумськiй областi 18.12.1997 р) який не володiє часткою в статутному капiталi. Непогашеної судимостi за корисливi та посадовi злочини не має. На посадi перебував з 01.04.2007р.
- члена правлiння - Кривушу Олександра Павловича ( паспорт серiя МА № 469155 виданий Роменським МРВУМВС України в Сумськiй областi 10.04.1998р) який не володiє часткою в статутному капiталi. Непогашеної судимостi за корисливi та посадовi злочини не має. На посадi перебував з 23.04.2004 р
- члена правлiння - Москаленко Аллу Леонтiївну (паспорт серiя МА № 925976 виданий Роменським МРВ УМВС України в Сумськiй областi 20.06.2001 р) яка не володiє часткою в статутному капiталi. Непогашеної судимостi за корисливi та посадовi злочини не має. На посадi перебувала з 08.04.2005 р
- член правлiння - Бережну Ольгу Миколаївну (паспорт серiя МА № 731307 виданий Роменським МРВУМВС України в Сумськiй областi 15.12.1999 р) яка володiє часткою в статутному капiталi -0,0008%.Непогашеної судимостi за корисливi та посадовi злочини не має. На посадi перебувала з 25.03.1999р.
Рiшенням наглядової ради ПАТ "Бiловодський комбiнат хлiбопродуктiв" (протокол №2 вiд 01.06.2011р) обрано з 01.06.2011р. термiном на 1(один) рiк наступних посадових осiб Товариства:
- Голову правлiння - Загурського Олександра Вiталiйовича (паспорт серiя МВ 416439,виданий Роменським МВУМВС України в Сумськiй областi16.06.2009р)який володiє часткою в статутному капiталi-0.0566%.Непогашеної судимостi за корисливi та посадовi злочини не має. До обрання займав посаду голови правлiння ПАТ "Бiловодський КХП".
- Заступника голови правлiння - Кривушу Олександра Павловича ( паспорт серiя МА № 469155 виданий Роменським МРВУМВС України в Сумськiй областi 10.04.1998р) який не володiє часткою в статутному капiталi. Непогашеної судимостi за корисливi та посадовi злочини не має. До обрання займав посаду члена правлiння ПАТ "Бiловодський КХП".
- члена правлiння - Бережну Ольгу Миколаївну (паспорт серiя МА № 731307 виданий Роменським МРВУМВС України в Сумськiй областi 15.12.1999 р) яка володiє часткою в статутному капiталi -0,0008%.Непогашеної судимостi за корисливi та посадовi злочини не має. До обрання займала посаду члена правлiння ПАТ "Бiловодський КХП".


Стан корпоративного управлiння, у тому числi стан внутрiшнього аудиту товариства.

Наявнiсть своєчасної, достовiрної та вичерпної iнформацiї про товариство є важливою умовою для здiйснення акцiонерами та потенцiйними iнвесторами об'єктивної оцiнки фiнансово-економiчного стану товариства та для прийняття ними виважених рiшень щодо придбання або вiдчуження цiнних паперiв, а також голосування на загальних зборах акцiонерiв. Розкриття iнформацiї про товариство є необхiдною передумовою довiри до товариства з боку iнвесторiв та сприяє залученню капiталу. Розкриття iнформацiї має велике значення для пiдвищення ефективностi дiяльностi самого товариства, оскiльки повна та достовiрна iнформацiя надає можливiсть керiвництву об'єктивно оцiнити досягнення товариства та розробити стратегiю його подальшого розвитку.
Стан корпоративного управлiння ПАТ "Бiловодський комбiнат хлiбопродуктiв" вiдповiдає вимогам Закону України "Про акцiонернi товариства". Органи управлiння товариства:
o загальнi збори акцiонерiв;
o наглядова рада;
o правлiння;
o ревiзiйна комiсiя.
Загальнi збори є вищим органом Товариства. Права та обов'язки органiв управлiння товариства прописанi статутом та положеннями про органи управлiння. Оцiнка стану впровадження принципiв корпоративного управлiння на ПАТ "Бiловодський комбiнат хлiбопродуктiв" проводиться згiдно рiшення ДКЦПФР вiд 11.12.2003 року за № 571 "Про затвердження принципiв корпоративного управлiння".

Розрахунок вартостi чистих активiв

Аудитором був проведений аналiз наведеного у рiчному звiтi емiтентом розрахунку вартостi чистих активiв вимогам законодавства, а саме статтi 155 "Статутний капiтал акцiонерного товариства" Цивiльного кодексу України, зокрема, п. 3: "Якщо пiсля закiнчення другого та кожного наступного фiнансового року вартiсть чистих активiв акцiонерного товариства виявиться меншою вiд статутного капiталу, товариство зобов'язане оголосити про зменшення свого статутного капiталу та зареєструвати вiдповiднi змiни до статуту у встановленому порядку. Якщо вартiсть чистих активiв товариства стає меншою вiд мiнiмального розмiру статутного капiталу, встановленого законом, товариство пiдлягає лiквiдацiї".
Рiзниця мiж розрахунковою вартiстю чистих активiв i статутним капiталом, яка розрахована з використанням "Методичних рекомендацiй щодо визначення вартостi чистих активiв акцiонерних товариств (схваленi рiшенням Державної комiсiї з цiнних паперiв та фондового ринку вiд 17 листопада 2004р. № 485), становить + 19481 тис. грн. Рiзниця мiж розрахунковою вартiстю чистих активiв та скоригованим статутним капiталом становить + 19481 тис. грн.
Вартiсть чистих активiв акцiонерного товариства бiльша вiд статутного капiталу. Вимоги п.3 ст. 155 Цивiльного кодексу України дотримуються.
Наявнiсть суттєвих невiдповiдностей мiж фiнансовою звiтнiстю, що пiдлягала аудиту, та iншою iнформацiєю, що розкривається емiтентом цiнних паперiв та подається до Комiсiї разом з фiнансовою звiтнiстю (МСА 720 "Вiдповiдальнiсть аудитора щодо iншої iнформацiї в документах, що мiстять перевiрену аудитором фiнансову звiтнiсть"): не виявлено
Виконання значних правочинiв (вiдчуження 10 i бiльше вiдсоткiв вартостi активiв товариства за даними останньої рiчної фiнансової звiтностi) вiдповiдно до Закону України "Про акцiонернi товариства" (514-17) в ПАТ "Бiловодський комбiнат хлiбопродуктiв" не вiдбувалось.
Iдентифiкацiї та оцiнки аудитором ризикiв суттєвого викривлення фiнансової звiтностi внаслiдок шахрайства.

При проведеннi iдентифiкацiї та оцiнки аудиторських ризикiв суттєвого викривлення фiнансової звiтностi внаслiдок шахрайства (МСА 240 "Вiдповiдальнiсть аудитора, що стосується шахрайства, при аудитi фiнансової звiтностi") не виявлено обставин, що свiдчать про можливiсть шахрайства. За результатами перевiрки, були отриманi достатнi та вiдповiднi докази для висловлення аудиторської думки щодо пред`явленої фiнансової звiтностi. Думка аудитора щодо повного комплекту фiнансової звiтностi вiдповiдно до Мiжнародного стандарту аудиту № 700 "Формування думки та надання звiту щодо фiнансової звiтностi". За результатами проведеного аудиту вважаємо, що надана для перевiрки фiнансова звiтнiсть ПАТ "Бiловодський комбiнат хлiбопродуктiв" за 2011 рiк в усiх суттєвих аспектах достовiрно та повно розкриває фiнансову iнформацiю про реальний склад та розмiр активiв, зобов`язань.
Вiдповiдно до сформованих планiв обсягiв дiяльностi поточного року товариство має намiр продовжувати свою дiяльнiсть на безперервнiй основi.

Основнi вiдомостi про аудиторську фiрму:

Найменування: Товариство з обмеженою вiдповiдальнiстю "Аудиторська компанiя "Аверс" (далi - ТОВ "Аудиторська компанiя "Аверс"). Iдентифiкацiйний код ЄДР 35742424. Свiдоцтво про державну реєстрацiю серiя А01 № 102462, зареєстроване Виконавчим комiтетом Сумської мiської ради 14.04.2008 р. Свiдоцтво про внесення до Реєстру аудиторських фiрм та аудиторiв вiд 26.06.2008 р . № 191I3, свiдоцтво чинне до 26.06.2013 р. Свiдоцтво про внесення до реєстру аудиторiв та аудиторських фiрм, якi можуть проводити аудиторськi перевiрки фiнансових установ, що здiйснюють дiяльнiсть на ринку цiнних паперiв № 878 серiя АБ 000804. Строк дiї свiдоцтва з 06.10.2008 року до 26.06.2013 року.
Мiсце знаходження аудиторської фiрми: м. Суми, вул. Пролетарська 60I1 оф.6. Телефон , 0504071135.

Основнi вiдомостi про умови договору про проведення аудиту

Згiдно з договором № 95 вiд 15.03.2012 р. ТОВ "Аудиторська компанiя фiрма "Аверс" провела аудит фiнансової звiтностi ПАТ "Бiловодський комбiнат хлiбопродуктiв" станом на 31.12.2011 р. Аудиторська перевiрка товариства проводилась в перiод з 15.03.2012 р. по 09.04.2012 р.

09.04. 2012 р.
Аудитор (директор Аудиторської компанiї "Аверс") ____________ В.В. Замятiна
М.Лушпи 40 оф.59 телефон (050) 407-11-35.
Інформація про основні види продукції або послуг, що їх виробляє чи надає емітент, перспективність виробництва окремих товарів, виконання робіт та надання послуг; залежність від сезонних змін; про основні ринки збуту та основних клієнтів; основні ризики в діяльності емітента, заходи емітента щодо зменшення ризиків, захисту своєї діяльності та розширення виробництва та ринків збуту; про канали збуту й методи продажу, які використовує емітент; про джерела сировини, їх доступність та динаміку цін; інформація про особливості стану розвитку галузі виробництва, в якій здійснює діяльність емітент, рівень впровадження нових технологій, нових товарів, його положення на ринку; інформація про конкуренцію в галузі, про особливості продукції (послуг) емітента; перспективні плани розвитку емітента; кількість постачальників за основними видами сировини та матеріалів, що займають більше 10 відсотків в загальному об'ємі постачання Проводить заготiвлю зерна вiд ТОВ "Українськi Аграрнi Iнвестицiї " та його господарств. Надає послуги по сушiнню, очищенню, зберiганню та вiдiвантаженню зерна. Переробляє зерно на муку та проводить реалiзацiю в мiшках вагою 50 кг. Виготовляє комбiкорма для ВРХ, свиней, птицi та риби. За 2011 рiк прийнято всього 192820 тон зерна у фiзичнiй вазi, що становить 190,7 % в порiвняннi з минулим роком. Прийнято зерна в розрiзi культур: - горох-124 т., жито - 1626т., кукурудза - 124698 т., о пшениця - 28207 т., соя - 7007 т., соняшник - 24390т., ячмiнь - 6768 т. Все зерно очищено на сепараторах, вологе - просушено. За звiтний рiк вiдвантажено в автомобiльний транспорт - 5906,5т., та у залiзничнi вагони - 123056 тонн. Товариство надало послуг в хлiбоприймальнiй дiяльностi на суму : приймання зерна - 1453,1 тис. грн., сушiння зерна - 20644,1 тис. грн., очищення зерна - 2464,6 тис. грн., зберiгання зерна - 5235,5 тис. грн., вiдпуск зерна - 4882,9 тис. грн. Всього на суму - 34680,2 тис. грн. Елеватор Товариства являється зерновим складом для млинзаводу. Перероблено зерн а пшеницi на борошно 10714,4 тонн, зерна жита - 1758,6 т. Вороблено комбiкормiв 1639,3 т. на суму - 1796,5 тис.грн. Загальний обсяг виробництва продукцiї (робiт, послуг) за 2011 рiк склав - 6938,3 тис. грн. За 2010 рiк надано послуг в хлiбоприймальнiй дiяльностi на суму - 18242,5 тис.грн. Елеватор Товариства являється зерновим складом для млинзаводу. Перероблено зерна пшеницi на борошно 14917 тонн, зерна жита - 1725 т. Вороблено власних комбiкормiв 3472 т. на суму - 4653,4 тис.грн. Загальний обсяг виробництва продукцiї (робiт, послуг) за 2010рiк склав - 7550,3 тис. грн.
Інформація про основні придбання або відчуження активів за останні п'ять років. Якщо підприємство планує будь-які значні інвестиції або придбання, пов'язані з його господарською діяльністю, їх необхідно описати, включаючи суттєві умови придбання або інвестиції, її вартість і спосіб фінансування Введено в експлуатацiю мельницю по виготовленню борошна., електроннi вагоннi ваги.За останнi п"ять рокiв придбано активiв на суму 9 612 200 грн. Вiдчуджено на суму - 1665 100 грн.
Інформація про основні засоби емітента, включаючи об'єкти оренди та будь-які значні правочини емітента щодо них; виробничі потужності та ступінь використання обладнання; спосіб утримання активів, місцезнаходження основних засобів. Екологічні питання, що можуть позначитися на використанні активів підприємства, інформація щодо планів капітального будівництва, розширення або удосконалення основних засобів, характер та причини таких планів, суми видатків, в тому числі вже зроблених, опис методу фінансування, прогнозні дати початку та закінчення діяльності та очікуване зростання виробничих потужностей після її завершення На початок звiтного перiоду основнi засоби товариства складали 32142 тис.грн. за первiсною вартiстю. У звiтному перiодi надiйшло ОЗ на суму - 3036 тис.грн. тис.грн. Вибуло за перiод - 670 тис.грн. На кiнець року основнi засоби склали - 34508 тис.грн за первiсною вартiстю. Сума накопиченої амортизацiї основних засобiв станом на 31.12.2010 року становить 20567 тис.грн., залишкова вартiсть 13941тис.грн. Накопичена амортизацiя складає 59,6 % первiсної вартостi основних засобiв.
До основних засобiв емiтента належать рухомi та нерухомi основнi фонди, у тому числi будiвлi та споруди, машини та обладнання, iнструменти, прилади, меблi, транспортнi засоби, устаткування, обчислювальна технiка тощо. У звiтному перiодi, ступiнь використання основних засобiв, в т.ч. машин та обладнання емiтентом складає близько 99 %. Активи пiдприємства щорiчно iнвентаризуються, їх вартiсть вiдображається в балансi пiдприємства. При цьому витрати на ремонт i обслуговування основних засобiв здiйснюються для вiдновлення або пiдтримання очiкуваних вiд них майбутнiх економiчних вигод та списуються на витрати в момент їх виникнення. Витрати, пов'язанi з полiпшенням стану основних засобiв, що приводять до збiльшення очiкуваних майбутнiх економiчних вигод, включаються до балансової вартостi основних засобiв. Основнi засоби Товариства знаходяться за його мiсцем розташування. На думку Товариства екологiчнi питання не позначаються на використаннi активiв пiдприємства. На даний час Товариство не визначилося щодо планiв капiтального будiвництва, розширення або удосконалення основних засобiв. В результатi за звiтний перiод суттєвих змiн у складi основних засобiв не вiдбувалося, планiв капiтального будiвництва, розширення або удосконалення основних засобiв Товариством не складалося.
Інформація щодо проблем, які впливають на діяльність емітента; ступінь залежності від законодавчих або економічних обмежень На дiяльнiсть емiтента впливає нестабiльнiсть цiнової та економiчної полiтики держави, зростання iндексу iнфляцiї, що приводить до зростання цiн на послуги, енергоносiї, запаснi частини та iншi матерiали i обумовлює платоспроможнiсть замовникiв (покупцiв); недостатнiсть власних обiгових коштiв, а також значний податковий тиск на результати дiяльностi пiдприємства та фонд оплати працi; нестабiльнiсть законодавства України, а також негативний вплив макроекономiчних процесiв на загальний стан в країнi, що в результатi призводить до зниження дiлової активностi Товариства. Викладенi проблеми свiдчать про високий ступiнь залежностi вiд законодавчих та економiчних обмежень. Вирiшення цих проблем можливо лише у разi змiн в економiцi та податковiй полiтицi держави, а звiдси полiтичнi та макроекономiчнi ризики Товариства тобто: полiтична нестабiльнiсть, зниження темпiв економiчного розвитку, зростання iнфляцiї, податкове навантаження.
Інформація про факти виплати штрафних санкцій (штраф, пеня, неустойка) і компенсацій за порушення законодавства Протягом звiтного перiоду Товариство не сплачувало штрафних санкцiй за порушення законодавства.
Опис обраної політики щодо фінансування діяльності емітента, достатність робочого капіталу для поточних потреб, можливі шляхи покращення ліквідності за оцінками фахівців емітента Фiнансування дiяльностi пiдприємства ведеться з власних обiгових коштiв. Для забезпечення безперервного функцiонування пiдприємства, як суб'єкта господарювання, Товариство придiляло значну увагу ефективнiй маркетинговiй полiтицi, пошуку резервiв зниження накладних витрат та погашення поточних зобов'язань. Можливими шляхами покращення лiквiдностi за оцiнками фахiвцiв емiтента є зменшення собiвартостi послуг, що надаються та розширення ринку збуту.
Інформація про вартість укладених, але ще не виконаних договорів (контрактів) на кінець звітного періоду (загальний підсумок) та про очікувані прибутки від виконання цих договорів На кiнець звiтного перiоду емiтент не має невиконаних договорiв, всi договори виконанi в повному обсязi.
Стратегія подальшої діяльності емітента щонайменше на рік (щодо розширення виробництва, реконструкції, поліпшення фінансового стану, опис істотних факторів, які можуть вплинути на діяльність емітента в майбутньому) Газифiкацiя та реконструкцiя дiльницi №1.
В наступному роцi планується модернiзацiя основних засобiв, реконструкцiя виробничої бази (комбiкормового заводу) . В найближчi роки Товариство планує збiльшення обсягiв реалiзацiї продукцiї, поширення спектру надаваних послуг, проведення рекламних компанiй з метою залучення нових клiєнтiв, ефективне i рацiональне використання майна, коштiв i iнших ресурсiв з метою отримання прибутку, а також придбання обладнання, органiзацiю нових робочих мiсць. Iстотними факторами, якi можуть вплинути на дiяльнiсть емiтента в майбутньому є зниження платоспроможностi населення, поглиблення iнфляцiї, загальноекономiчнi негативнi тенденцiї в країнi.
Опис політики емітента щодо досліджень та розробок Емiтент у звiтному роцi не здiйснював дослiджень та розробок, витрат на дослiдження та розробки за звiтний рiк не мав.
Інформація щодо судових справ, стороною в яких виступає емітент, його дочірні підприємства або його посадові особи (дата відкриття провадження у справі, сторони, зміст та розмір позовних вимог, найменування суду, в якому розглядається справа, поточний стан розгляду). У разі відсутності судових справ про це зазначається Судовi справи, стороною в яких виступає емiтент або його посадовi особи вiдсутнi..
Інша інформація, яка може бути істотною для оцінки інвестором фінансового стану та результатів діяльності емітента, у тому числі, за наявності, інформацію про результати та аналіз господарювання емітента за останні три роки у формі аналітичної довідки в довільній формі За останнi три роки емiтент здiйснює дiї, спрямованi на розширення своєї дiяльностi як у грошовому так i в якiсному виразi. Iншої iнформацiї, яка може бути iстотною для оцiнки iнвестором фiнансового стану та результатiв дiяльностi емiтента немає, аналiзу господарювання за останнi три роки емiтент не проводив.